Geek Köztársaság

Geek Köztársaság

Íme, a Marvel legújabb hőse

2021. április 25. - Geek Köztársaság

A Marvel Filmes Univerzum negyedik fázisa több új hőst is vászonra visz, első ázsiai főszereplőként az egyikük Shang-Chi. Az előzetes már megérkezett, de kiről van szó?

Shang-Chi 1973-ban debütált a képregényekben, saját sorozata, a Master of Kung Fu tíz évig maradt talpon, a karakter ezután háttérbe szorult. A modern érában viszont újra felbukkant, fejlesztette például Pókember harcművészeti képességeit, és több, különböző összetételű Bosszúállók-csapatnak volt a tagja, de egyedül is szokott dolgozni.

Nem a klasszikus értelemben vett szuperhős

Bár ugye kőgazdagnak lenni is szuperképesség, de ha konzervatív módon közelítjük meg a fogalmat, Shang-Chi nem rendelkezett szupererővel, „csak” a Marvel vélhetően legjobb harcművésze.

Fegyverek nélkül és fegyverekkel, például kardokkal is kiválóan tud küzdeni, valamint a csi segítségével extrém erős és annyira gyors, hogy akár a felé repülő golyókat is kikerülheti, szóval mégiscsak akad valami szuperképesség-féle.

Idővel kapott egy kis tuningot, képessé vált önmaga sokszorosítására, és az így létrehozott énjei ugyanolyan harcosok, mint ő. Az egyelőre nem világos, hogy ezt a filmben is prezentálja-e.

Shang-Chi A Tíz gyűrű legendájában Wenwuval/Mandarinnal (is) fog küzdeni, mármint az igazival, nem a Vasember 3 kamu Mandarinjával. Produceri részről pedig szó esett arról is, hogy az ügyet családi dráma bonyolítja, mert a film gonosza lesz Shang-Chi édesapja.

Mi az a tíz gyűrű?

A képregényekben mindegyik gyűrű különböző erővel ruházza fel Mandarint, de az előzetesben inkább úgy néz ki, hogy "karkötőként" kerülnek elő ezek a különleges tárgyak.

A bejegyzés trackback címe:

https://geekkoztarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr6216512522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsenyeg 2021.04.26. 19:10:22

Igazi fostaliga, épp olyan mint a korábbiak

para_noir 2021.04.27. 08:27:49

Annyira nincs fantázia ebben az egészben, hogy az már fáj. Mindig arra jutok, hogy akárhogy nézem, ez az egész marvelesdi/szuperhősösdi csak és kizárólag gyerekeknek lehet igazi szórakozás.

Dan da Man 2021.05.03. 09:10:15

Én nem értem, hogy akik itt kommentelnek, azok miért jöttek ide.
Ha nem érdekel, akkor Tarr Béla is kapható DVD-n...

Az mindenesetre vicces, hogy pont a leghangosabban hőbörgők nem látják ezekben a filmekben azt, hogy miért szeretik őket az emberek. Hogy van az, hogy "nincs mélysége", és mégis sikeres, miközben egyéb hasonló, "mélység nélküli" dolgok megbuknak? Tudom, mert mindenki hülye és ízléstelen és retardált, csak ezek a kommentelők tudják a tutit...

Mindegy. Ennyi szót sem érdemeltek volna...

para_noir 2021.05.03. 13:45:51

@Dan da Man: pont ugyanazért, amiért te is kommenteltél: mert idegesíti, amit olvas. Egyébként meg hadd ne kelljen már megmagyarázni, hogy egy nyilvános fórumra miért ír az ember :) Vagy szerinted mindenkinek csak arról van/lehet véleménye, amit nagyon szeret? Milyen elképzelés már ez? Különben a másik két komment egyike sem azt állította, hogy nincs mélysége (bár valóban nincs), szóval nem értem az érvelésed alapját. Én azt írtam, hogy fantáziátlan, az első kommentelő meg hogy fos.
süti beállítások módosítása