Geek Köztársaság

Geek Köztársaság

2022 legjobban várt játékai

2022. január 01. - Geek Köztársaság

Ezekkel, de nem csak ezekkel, biztos, hogy játszani fogunk 2022-ben. Szubjektív 5+1-es lista az idei év legjobban várt megjelenéseiről.

Dying Light 2 Stay Human

Körzetekre osztott, az első részben megismertnél sokkal nagyobb város, hatással bíró döntések, erkölcsi kérdések, és persze zombik. Többek között ezeket kínálja az új Dying Light.

Hogwarts Legacy

Harry Pottert talán még annak sem kell bemutatni, aki különösebben nem rajong a varázsvilágért. Ha maga Potter nem is, de a varázslóuniverzum egy open world RPG-ben tér vissza 2022-ben. A koncepció ígéretesnek tűnik, egy roxforti diák leszünk az 1800-as évek végén.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

2009 után csekkolhatunk vissza a Zónába, a kultikus horrorlövölde az év egyik legjobban várt címe.

Dead Space

Nem a STALKER az egyetlen legendás cím, ami újjáéled 2022-ben. A Dead Space esetében nem folytatás, csak egy remake kerül terítékre, de így sincs okunk lehagyni az idei gamer bakancslistánkról.

God of War: Ragnarök

Azt is mondhatnánk, hogy 2022 a God of War éve lesz. Még januárban jön a 2018-as darab PC-re, aztán egy God of War-szerű DLC-t kap az Assassin’s Creed Valhalla, és még érkezik az új rész, a Ragnarök is, magyar felirattal, Thorral, és az északi történetszál lezárásával.

+1: Suicide Squad: Kill the Justice League

Bár sokkal nagyobb és relevánsabb címek is lesznek még 2022-ben, az 5+1-es szubjektív listámra személyes elfogultság okán mégis felfér a Suicide Squad, az egyik kedvenc képregényes csapatomról van szó. 2021-ben a legnagyobb meglepetést a Guardians of the Galaxy okozta, ha jól nyúlnak a Suicide Squadhoz, ebből is elképesztően szórakoztató játék lehet.

Ha tetszett a cikk, kövess Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekkoztarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr1416800988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2022.01.02. 22:13:18

Ezek közül 2 már a tavalyi listán is szerepelt, akkor sem vártam őket. Az előző listán szereplő játékok közül volt, amit kipróbáltam, ez a far Cry 6 volt. Piszok sok negatív kritikát kapott, de úgy voltam vele, ha kooperatív lövöldözés pár haverral előkerül, ki lehet próbálni. Egynek jó.

Aztán jött a kritika, hogy "túltolt woke propaganda". Amire könnyen válaszoltam azt, hogy egy mai forradalomról szóló játékban kellenek a woke karakterek. S bizony volt olyan erős női főszereplő, aki családcentrikus, sok szempontból inkább a hagyományos "hősnő" archetípus és konzervatívabb irány... De hiába mondtam azt, hogy ez így nem túltolt propaganda, sőt látjuk azt, hogy ő szimpatikus, a woke páros meg nem... Amikor nem Espada-hoz kell visszatérni, hanem a talán sokakat kihasználó transznemű szereplőhöz, akkor kevés volt a motiváció a játék elindításához. Hiszen el lehet venni a régi Sniper Elite szériát, vagy... Az, hogy egy játék nem annyira szar, mint a legnagyobb hőzöngők mondják, nem jelenti azt, hogy lenne annyira jó, hogy elővegyük.

Előfizetés részeként kapható rövid ideig szórakoztató lövöldének elment. Viszont ti, akik szépen felültetek a hype vonatra, végül nem nagyon írtatok itt ismertetőt róla. Nyilván amikor írni kellett volna róla, érdektelennek bizonyult.

Hogy ki van benne az "ezekkel biztosan játszani fogunk" körbe, azt nem tudom... Én biztosan nem. Mert ezek többségével biztosan nem fogok játszani. S ha lesz is olyan, ami előfizetés részeként jön, egynek elfogadható, ki lehet próbálni szintig eljut, az itt látott játékok többsége nem ilyen. És lehet, hogy a kétes értékű remakek sorozatában az EA eddig jót alkotott, és a Dead Space sem rossz, de mégis egy olyan remake, ami új élményt keveset ígér és nem is egy olyan régi játékot dolgoz fel, amivel ma is rendszeresen játszunk, sokszor új megközelítést választva.

MEDVE1978 2022.01.03. 15:40:04

Nagyon várom a Dying light 2-t és a Stalker 2-t. A Stalker legendás, kíváncsi vagyok, hogy mennyire bírják megragadni az egykori hangulatot. Én a Metro sorozatot is nagyon szerettem, de a Stalker hangulata nagyságrendekkel jobb volt a lepusztult Pripiaty-al, üres lakótelepekkel, szörnyekkel, sugárzással. A Dying light szintén egy optimális mixe volt az ugrálásnak, hentelésnek, lopakodásnak, craftingnak. A Dying light 2 nagy erénye lehet számomra, hogy nem esik bele a "végtelen lőszer" hibába. A legtöbb rossz FPS sajátja, hogy pillanatokon belül végtelen lőszert kapsz, ezért semmi értelme taktikázni vele. Ha jól értettem a trailereket, a Dying Light 2 eleve egy atomháború után játszódik sokkal, amikor már nincs lőszergyártás és csak nagyon nehéz találni lőfegyvereket. A csúcs ebből a szempontból talán az első Metro volt, amiben még kijelződ sem volt a lőszerekhez, kénytelen voltál nyomon követni vagy a kereskedőnél megszámolhattad.

A 2021-esből is leginkább a STALKER 2-t vártam, de nem baj, inkább fejlesszék ki rendesen, minthogy bedögöljön / tele legyen hibával rögtön a kiadása után.
Nekem a tavalyi év játéka mindenképpen a Cyberpunk volt, akkor is ha sokan lehúzzák.
süti beállítások módosítása