Geek Köztársaság

Geek Köztársaság

2021-ben el leszünk halmozva szuperhősfilmekkel

2021. január 05. - Geek Köztársaság

Amit 2020 elvett, 2021 – legalábbis reményeink szerint – visszaadja: újra moziba járhatunk, ahol szuperhősök várnak ránk.

Utoljára 2019 nyarán ülhettünk be Marvel-filmre popcornozni, ez volt a Pókember: Idegenben. A böjt a koronavírus nélkül nem tartott volna idáig, de a járvány jött, a mozik zártak, mi pedig maradtunk otthon. Nézzük a filmeket és a hazai dátumokat!

Morbius – március 18.

A tudós Michael Morbius halálos vérbetegségben szenved, egy kísérleti gyógymódnak köszönhetően különleges képességekre tesz szert, amikhez párosul a csillapíthatatlan vérszomj. A főszereplő Jared Leto, az előzetesben felbukkan Michael Keaton Keselyűje, és a pletykák szerint J. Jonah Jameson is szerepel a filmben.

Fekete Özvegy – május 6.

Őt nem kell bemutatni senkinek, Scarlett Johansson már nyolc filmben vitte vászonra a karaktert, de ebben egy szólófilm sem volt, ezért a múltjáról minimum hiányosak az információink. Itt sem a Bosszúállók előtti időkig fogunk visszautazni, a Polgárháború után csatlakozunk rá az idővonalra, és Natasha Romanoff felkeresi pár régi ismerősét. Az antagonista az a Kiképző lesz, aki bárki mozdulatait képes utánozni, és tökéletesek a reflexei.

Venom: Carnage színre lép – június 24.

A Sony folytatja Eddie Brock és a szimbióta történetét, marad Tom Hardy, és jön Woody Harrelson, Vérontó szerepében. Venomnak viszont nem csak vele kell számolnia, a filmben helyet kap Sikoly is.

Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája - július 8.

Az MCU első ázsiai főszereplős mozija, Simu Liuval a középpontban. Végre az igazi Mandarinnal, talán végleg feledtetve a Vasember 3-as sztorit.

Örökkévalók - november 4.

Az Örökkévalókat az Égiek teremtették, szuperképességeik vannak és szinte halhatatlanok. Az első MCU-s megjelenésükben a Deviánsoktól próbálják megvédeni a Földet. Erős szereplőgárdát sikerült összehozni: Richard Madden (Ikaris), Angelina Jolie (Thena) Kumail Nanjiani (Kingo), Lauren Ridloff (Makkari), Brian Tyree Henry (Phastos), Salma Hayek (Ajak), Lia McHugh (Sprite), Don Lee (Gilgamesh), Barry Keoghan (Druig), Gemma Chan (Sersi), Kit Harington (Fekete Lovag).

Pókember (ismeretlen cím) - december 17.

A WandaVízió sorozathoz és a következő Doctor Strange-filmhez hasonlóan itt is multiverzumot kapunk, ami várhatóan filmtörténeti pillanatokat fog eredményezni, ugyanis visszatér(het) Pókemberként Tobey Maguire és Andrew Garfield is, ahogy újra láthatjuk Alfred Molina emlékezetes Dr. Octopusát, és még a Jamie Foxx-féle Elektrót is. Fenegyerekről szintén szólnak hírek, ahogy Kravenről, a vadászról is.

Mi a helyzet a DC-nél?

2020-ban egy DC-filmhez volt szerencsénk, ez a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása), ami nálunk maximum egy közepes akciófilmmel ért fel, azzal a kiegészítéssel, hogy Margot Robbie továbbra is zseniális Harley Quinn. Nézzük a 2021-es DC-felhozatalt!

Wonder Woman 1984

Diana Prince következő sztoriját ide-oda dobálta a világjárvány, hat premierdátumot is kitűztek, néhány helyen már be is mutatták, Magyarországon még nem, de olvashatunk róla magyar nyelven is kritikákat. Ha az értékeléseket nézzük, nem túl izmos számokat láthatunk, IMDb-n 5,5-ön, a Tomatometeren 61 százalékon áll. Itthon egyelőre azt sem tudhatjuk biztosan, hogy mikor nyitnak újra a mozik, ezért inkább nem írunk dátumot. HBO Maxon is elérhető, de nálunk az sincs, és 2021 második fele előtt valószínűleg nem is lesz.

Zack Snyder’s Justice League

Célt ért a rajongók kampánya, a 2017-es, Joss Whedon-féle befejezés után szinte mindenki egyöntetűen követelte a Snyder-cutot, ami márciusban debütálhat, Amerikában az HBO Maxon először négy darab egyórás epizódként, később négyórás filmként. Zack Snyder szerint dolgoznak a nemzetközi forgalmazáson is.

The Suicide Squad

A 2016-os Öngyilkos osztag, bár szerintünk nem volt annyira borzalmas, mint amennyire néhányan beállítják, nem tudta kihozni magából a benne rejlő lehetőségeket. James Gunn viszont garancia lehet arra, hogy második próbálkozásra valami jobbat kapunk. A 2016-os csapatból marad Harley Quinn (Margot Robbie), Bumeráng (Jai Courtney), Amanda Waller (Viola Davis) és Rick Flag (Joel Kinnaman). Érkezik John Cena, mint Peacemaker, és az ígéret szerint egy olyan film, amiben egyik karakter sem védett, és bármelyik pillanatban, bárki meghalhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://geekkoztarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr6316373428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása